Time Machine back-up maken van je Mac

Deel dit nieuwsbericht

Een back-up maken van je Mac met Time Machine is eenvoudig en gemakkelijk. Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie van je Mac die automatisch een back-up maakt van je hele systeem, inclusief systeembestanden, programma’s, accounts, voorkeuren, e-mails, documenten en foto’s. Je kunt Time Machine gebruiken om je systeem terug te zetten naar een eerdere staat, of zelfs om je gegevens over te zetten naar een nieuwe Mac. Hier lees je hoe je Time Machine instelt en gebruikt om een back-up van je Mac te maken:

Om te beginnen open je Systeemvoorkeuren in het Apple-menu en klik je op Time Machine. Klik dan op de knop Selecteer back-upschijf. Er verschijnt dan een lijst met beschikbare schijven waarop je je back-ups kunt opslaan. Kies de schijf die je wilt gebruiken voor back-ups en klik op Schijf gebruiken. Als je gevraagd wordt om je back-ups te versleutelen, kies dan of je ze wel of niet wilt versleutelen en voer een wachtwoord in als je dat wilt.

Zodra je een back-upschijf hebt gekozen, zal Time Machine automatisch beginnen met het maken van regelmatige back-ups van je systeem. Je kunt de status van je back-ups controleren door op het Time Machine pictogram in de menubalk te klikken. Van hieruit kun je zien wanneer je laatste back-up is gemaakt en wat erin zat.

Bekijk meer nieuwsberichten