Hoe installeer je de nieuwste macOS updates?

Deel dit nieuwsbericht

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, beveiliging en prestaties van je Mac. Het is dus belangrijk dat je de nieuwste updates installeert. Dit voorkomt ook dat apps plotseling niet meer werken. Hier vertellen we je hoe je de nieuwste MacOS-updates installeert. We leggen ook uit hoe je automatische updates instelt. Na 2 minuten werk hoef je je nergens meer zorgen over te maken. Wil je toekomstige updates automatisch installeren, open dan Systeemvoorkeuren en klik op Software-update. Hier kun je aangeven wanneer en hoe vaak je Mac moet controleren op nieuwe updates en deze automatisch moet installeren.

Automatische updates
Om automatische updates in te stellen, open je Systeemvoorkeuren en klik je op Software-update. Als je Software Update er niet bij ziet staan, kun je je Mac bijwerken via de App Store. Zodra je in Software Update bent, vink je het vakje naast “Mijn Mac automatisch bijwerken” aan. Nu zal je Mac automatisch updates downloaden en installeren. Je krijgt een melding als de updates klaar zijn om geïnstalleerd te worden, en je kunt er altijd voor kiezen om ze op een later tijdstip te installeren als het je nu niet uitkomt. Je software up-to-date houden is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een gezonde computer, dus neem een paar minuten de tijd om automatische updates in te stellen en bespaar jezelf wat tijd in de toekomst.

Handmatige updates
Houd jij liever zelf de macOS-updates in handen? Het is ook mogelijk om de updates handmatig uit te voeren op je Mac. Dit doe je op de volgende manier:

– Klik op het Apple logo linksboven op je beeldscherm en kies voor Systeemvoorkeuren.
– Klik nu op Software Update om te controleren of er updates beschikbaar zijn.
– Klik nu op de knop Werk nu bij om de updates te installeren.
– Wil je niet dat updates automatisch installeren? Zorg dan dat het vakje Werk mijn Mac automatisch bij niet is aangevinkt.

Bekijk meer nieuwsberichten