5 manieren waarop Mac samenwerkt met iPhone

Apple apparaten zijn gemaakt om goed met elkaar samen te werken en dit is een van de belangrijkste redenen dat veel mensen ervoor kiezen om bij Apple te blijven. De iPhone en Mac werken op een aantal manieren samen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken. Hier zijn 5 manieren waarop de twee apparaten samen gebruikt kunnen worden:

Berichten
Als je een iPhone en een Mac hebt, kun je eenvoudig tekstberichten instellen, zodat je snel kunt reageren op binnenkomende berichten terwijl je aan een verslag of presentatie werkt. Alles komt binnen via de Berichten-app op de Mac. Om het in te stellen, doorloop je gewoon de volgende stappen op je iPhone: Ga naar Instellingen → Berichten → SMS doorsturen en selecteer daar je Apple Mac zodat deze gemachtigd is om berichten te ontvangen en te versturen.

Bellen
Naast het ontvangen van berichten krijg je ook af en toe telefoontjes. Dankzij het gebruik van dezelfde Apple ID op beide apparaten kun je gemakkelijk een telefoongesprek opnemen via je Mac. Dit geldt niet alleen voor gewone telefoongesprekken, maar ook voor Facetime gesprekken. Om gewone gesprekken via de Apple Mac in te stellen, doorloop je eerst een paar stappen op de Apple iPhone: Ga naar Instellingen → Telefoon → Bellen via andere apparaten en schakel deze optie in.

AirDrop
AirDrop is een geweldige manier om snel bestanden van je iPhone naar je Mac te verplaatsen. Om AirDrop te gebruiken, open je gewoon een foto of video op je iPhone en veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Zorg dat AirDrop is aangevinkt, ga dan terug naar de foto of video en klik op het deelpictogram in de rechter benedenhoek. Je Mac verschijnt in de AirDrop-lijst, zodat je het bestand binnen enkele seconden kunt overdragen.

Universeel klembord
Het universele klembord van Apple is een geweldige manier om snel informatie te delen tussen de een iPhone en de Mac. Kopieer gewoon de tekst of link op je iPhone en het wordt onthouden in het universele klembord. Als je dan bij je Mac bent, druk je 2 vingers op het touchpad en kies je plakken. De gekopieerde tekst van je iPhone verschijnt dan op je Mac.

Reservekopie
Je back-ups kun je het beste offline opslaan, zodat je altijd bij je bestanden kunt. Dat is prettig als er iets misgaat, of als je geen verbinding hebt. Back-ups maak je eenvoudig via Finder op Apple Mac. Sluit eerst de Apple iPhone aan met zijn USB-kabel en open ‘Finder’. Selecteer nu ‘iPhone’ onder ‘Locaties’. Selecteer dan de knop ‘Nu een back-up maken’ en de rest gaat automatisch.

Lees ook

Verkoop uw MacBook, iMac of Mac mini aan GeldvoormijnMac

Als u overweegt om uw oude Mac te verkopen, dan bent u bij GeldvoormijnMac aan het juiste adres. MacRepair is als reparatiebedrijf voor MacBooks en iMacs uitgegroeid tot een refurbisher...

Hoe installeer je de nieuwste macOS updates?

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, beveiliging en prestaties van je Mac. Het is dus belangrijk dat je de nieuwste updates installeert. Dit voorkomt ook dat apps plotseling niet meer werken. Hier...

Time Machine back-up maken van je Mac

Een back-up maken van je Mac met Time Machine is eenvoudig en gemakkelijk. Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie van je Mac die automatisch een back-up maakt van je hele...